До Първомайската поляна по Екопътека “Калето” в Обзор

Първомайската поляна в Обзор – Море и планине на едно място

Колко морски курорти могат да Ви предложат този лукс

До Първомайската поляна в Обзор по новата екопътека “Калето”. Невероятната комбинация от море и планина на едно място. Колко са морските курорти, които ще ви предложат този лукс. Едва ли са много, но Обзор наистина заслужава Вашето внимание!

Екопътека Калето в Обзор - Първомайската поляна

Разходка в Планината

За всички вас, които обичате планината и искате да отпочинете от горещините и шума на курортния град, можете да посетите местността “Първомайска поляна”. В северозападната част на Обзор, в последните възвишения на Стара планина ще откриете неподозирано красиви и девствени кътчета. Те ще Ви разкрият уникална гледка към морския град и крайбрежната му ивица.

По асфалтиран път с автомобил или пеша ще се озовете първо в местността “ Габъра” . И от тук ще започне една запомняща разходка по новата Екопътека Калето, която ще ви обгърне със свеж планински въздух с дъх на бор и безвремие. След 200 м. вдясно поемете по разклонение и за кратко време ще се озовете в местността “ Аязмото”. Подарете си заслужена почивка около туристическия заслон с обезопасено огнище и маса. Разхладете се с изворната минерална вода, която тече от построената чешма и се насладете на тишината, която само тези кътчета мога да ви подарят.

И това не е всичко! След още 300 м. ще стигнете до “ Първомайска поляна”, която се намира на средна надморска височина 65 м. И е с площ около 2 дка. Тук също ще ви посрещне минерален извор с лековита вода. Не пропускайте да тръгнете по обозначената ЕКОпътека встрани от поляната, която ще ви отведе до малък, скален планински водопад, който наистина ще ви остави без дъх. Спускащата се от 10 м. височина вода и образуваща малка колоритна дъга от водни капчици ще ви накара да помните тази разходка и да я отнесете завинаги с вас. Спуснете се до водопада и се потопете в живописната гледка.

Едва ли има човек, който да не оцени положително, възможността да е на море и само за 5 минути, да се пренесе в прохладните планински местности.

Първомайската поляна заслужава да е в топ 5 за забележителностите в Обзор. Разгледайте нашата галерия с още снимки от Обзор

STAY TUNED WITH US

Get our updated offers, discounts, events and much more!